8 Consells per a crear un article perfecte per a blog corporatiu

En una empresa, el blog corporatiu és una forma fàcil de crear continguts relacionats amb el producte o servei: l’article perfecte és el contingut més apte per a SEO i el més interessant per als seus clients i per als seus potencials clients.

Però un dels aspectes més complicats del màrqueting de continguts és justament crear contingut apte per a SEO i que alhora sigui el més interessant possible per als lectors que visiten la nostra pàgina.

Crear l’article perfecte depèn de molts aspectes, però és important assenyalar que alguns es troben a la nostra mà però uns altres no: depèn també del nivell de competència SEO i SEM en el qual es troba la teva empresa o negoci. Sectors com la immobiliària o l’hostaleria són sectors en els quals com a mínim han de complir-se aquestes 8 recomanacions per l’alta competència SEM que tenen. I precisament per aquesta elevada competència SEM, hauran de realitzar-se més accions estratègiques per a posicionar-se correctament o potser marcar més objectius i més assolibles. Com qualsevol altra decisió empresarial, és necessari posar en context a l’empresa o negoci per a focalitzar correctament els esforços de màrqueting, però intentar aconseguir un article perfecte per al blog sol ser una bona decisió en qualsevol cas.

Per norma general, si la teva empresa o negoci es dedica a un nínxol de mercat, amb aquests 8 consells bàsics, aconseguiràs resultats més ràpids i aconseguiràs posicionar-te ràpidament per sobre dels teus competidors.

Encara que el contingut d’aquest article és essencial perquè desenvolupa un tema amb profunditat, insisteixo que continuen sent consells bàsics i imprescindibles, per a aconseguir un article perfecte per a blog corporatiu.

A més, l’article per al blog corporatiu és el punt de partida per a la resta d’accions en una estratègia digital bàsica. Ens permet alimentar els continguts de la nostra estratègia d’e-mail màrqueting i alimentar els continguts de l’estratègia en xarxes socials.

Comencem:

1. Títol, què hem de considerar a l’hora de triar-ho?

El títol és la fitxa de presentació de l’article perfecte, ha d’explicar el més concisament possible de què va el teu article, què és el que explicaràs en ell i, de forma subtil, insinuar-li a Google que tant aporta el teu article als usuaris dins de la temàtica o nínxol que estàs treballant.
Per exemple, si l’article a escriure tracta sobre «eficiència energètica», la quantitat de títols que es pot usar és molt variat, ja que el tema és bastant ampli: cal saber triar el títol que es desitja per a l’article perfecte. Un títol podria ser el següent:
“Tot sobre sostenibilitat, quins tipus d’eficiència energètica hi ha i com triar la indicada en un habitatge”
Aquest seria un títol possible però és massa llarg, el títol ideal per a un article perfecte, ha d’estar entre els 55 i els 70 caràcters com a màxim.
«Tot sobre eficiència energètica, tipus més sostenibles i quin és el millor»
Si desglossem el títol, aquest engloba molts punts rellevants sobre eficiència energètica però sobretot per a Google:
«Tot sobre eficiència energètica» li dirà a Google que el teu article abasta una gran quantitat d’informació sobre l’eficiència energètica.
«Tipus més sostenibles» és una cerca més específica, però que és relativament comuna entre els usuaris de Google que busquen informació sobre sostenibilitat, la qual cosa li diu a Google que el teu contingut és rellevant per als usuaris que busquen informació del teu nínxol.
«Quin és el millor» és aquest extra que li indica a Google que el contingut del teu article perfecte és variat, però dins de la mateixa temàtica que estàs tractant, i que a més busca ajudar els lectors en alguna àrea en particular del nínxol, en aquest cas, com triar un tipus d’eficiència energètica sostenible en particular.

El millor és que el títol reflecteixi tot el contingut que el lector podrà veure dins de l’article de forma concisa i que, a més, combina la teva paraula clau i una longtail d’aquesta; la qual cosa sumarà punts per a posicionar en Google.

Ara bé, l’URL o el «Slug» del nostre article perfecte Deixar-lo per defecte o canviar-ho?

WordPress i la gran majoria de gestors de contingut d’avui dia ens tenen acostumats al fet que l’url o el «Slug» de la pàgina ha de ser el més idèntic possible al nostre títol. Ens fa creure que això és de cara al SEO i que és el millor que podem usar, però és això cert? La veritat és que sí però no del tot. Sí, es recomana usar sempre la paraula clau principal dins de l’url, però no és obligatori que tot el títol vagi dins de l’url.
Hi ha casos en els quals algunes persones decideixen eliminar algunes paraules de l’URL perquè no tenen cap relació amb la keyword, o més que relació, es podria dir que es tracta de paraules que s’usen per a donar-li sentit semàntic al nostre URL. Aquestes paraules es coneixen com a «stop words» i són irrellevants, per tant és millor eliminar-les.
Ara, el que sí que has de saber, és que el teu URL haurà d’anar centrada en la teva paraula clau i en el que vols aconseguir. I com llegim d’esquerra a dreta, si poses la paraula clau en el costat esquerre (al principi del títol SEU) tindrà més força per a convèncer als usuaris.

Alguns exemples:

Si el teu article és per exemple un article molt general com ho és el cas de l’exemple de l’eficiència energètica, però amb el qual vols posicionar una paraula clau principal i amb moltes cerques, el millor és que ho facis senzill però concís, atacant directament la paraula clau. Per exemple:

“https://www.dominiodetusitioweb.com/tot-sobre-eficiencia-energética/”
Ara, si el teu objectiu és aprofitar un sector més petit del teu keyword principal, pots tractar-ho amb una longtail, clar que això dependrà sempre del contingut del teu article i quina és la paraula clau que vulguis posicionar. Un exemple podria ser:
“https://www.dominiodetusitioweb.com/tipus-de-vivendes-sostenibles/”
Altres exemples que poden donar idees serien:
 1. Què és Futbol: Millors equips, tornejos i partits
 2. Què és Running: sabatilles, corredors i fòrums per a començar
 3. Què és Yeezy Boost: història i productes més venuts
 4. Com funciona una comunitat de propietaris? Estructura i exemples
 5. Tamisadores, tamisos i classificació granulomètrica: què és, funcions i eines
O bé, buscar tipus de títols que desperten altes expectatives en l’usuari.
 1. Si no coneixes aquestes novetats d’Instagram, estàs perdut.
 2. 5 tècniques de venda en BlackFriday sense ofertes.
 3. S’acosta el final de Facebook?
 4. El nou servei de Zona Blava acabarà amb els vehicles abandonats.
 5. Si no treus un 10 en aquest test, és que no saps res de l’Empordà.

2. Subtítols

Per a aconseguir un article perfecte cal usar subtítols, o millor coneguts com a etiquetes H2H3, etc.
Aquestes etiquetes són importants, no només per a l’objectiu de posicionar el teu contingut perfecte, sinó també per als lectors, i si els teus lectors estan satisfets, Google també ho estarà, i com a resultat ajudarà a pujar uns quants posats: recordar que Google posa als usuaris per sobre de tot.
L’ús de les etiquetes H2 i H3 és una cosa fonamental si es vol aconseguir un article perfecte, aquestes ajudaran a estructurar el teu contingut de forma ordenada, alhora que ajudaran els teus lectors a aconseguir la informació que busquen molt més ràpid. Un altre avantatge que tenen aquestes etiquetes és que ajudaran a comunicar-li a Google el contingut que té el teu article, i per tant Google podrà determinar la seva rellevància per al nínxol en el qual estàs treballant.
En crear aquestes etiquetes o subtítols, ha de procurar-se en la mesura del possible utilitzar la teva paraula clau o derivades, sempre que es faci de forma correcta.

Què significa fer-ho de forma correcta?

Simple, cuidar la sintaxi. Les paraules s’han d’usar i s’han d’usar bé. Res de forçar les paraules claus, no han de calçar-se per força. Als teus usuaris i a Google, li agrada que estiguin el més natural possible i que els donin sentit i raó a les oracions on es troben.
En poques paraules, si vols un article perfecte, oblida’t d’usar calçador en col·locar una paraula clau en les etiquetes H2 i H3. Quant a la quantitat d’etiquetes H2 i H3 que han d’utilitzar-se, no hi ha un número exacte: poden ser sol un parell d’etiquetes com també poden ser centenars. Tot dependrà del tipus de contingut que es  estigui creant, el llarg que sigui i com es desitja estructurar.
L’important és que el teu article no tingui més de 1000 paraules i alhora, ni un sol subtítol a la vista. No només serà molest de llegir, sinó que et confondrà en el moment d’escriure’l.

3. Un article perfecte necessita una introducció «que atrapi»

El títol ens ajuda a captar usuaris des del cercador, però no és la part de l’article que ens ajuda a retenir-los; d’això s’encarregarà la introducció. Un article perfecte ha de tenir la introducció correcta. Però com saber quina és la introducció correcta?La introducció d’un article perfecte necessita complir, com a mínim, els següents punts:

►  Mostrar inquietud pels lectors

Una introducció ha d’expressar els possibles dubtes, inquietuds o problemes que els visitants puguin tenir; alhora que se’ls mostra que es té la solució perfecta per a ells. Aquesta és la millor forma de fer que ells es quedin en la pàgina i que no donin tornada enrere per a buscar en altres llocs web la informació que molt bé pots donar-los.
Si l’article tracta sobre una solució en particular, concreta, en la introducció es pot començar fent un breu esment sobre l’error per al qual està pensada la solució i a més esmentar que l’empresa o el negoci té el remei ideal per a aquest error. Després de tot, els lectors estan allí justament perquè necessiten una «solució» al seu «problema». Aquesta és una de les millors formes per a fer que els teus lectors es quedin des de la primera lectura.

►  Esmentar la teva paraula clau principal un parell de vegades i alguna que una altra longtail

És la introducció i no només es necessita presentar el contingut, sinó també la paraula clau principal. És important que la keyword es faci present dins de la introducció, i de ser possible en el primer paràgraf. El recomanable és que al llarg de la introducció s’utilitzi la paraula clau principal d’una a dues vegades com a mínim, i si pot ser també col·locar-la en alguna que una altra longtail.
Però cal recordar que no és bo abusar de les paraules clau, ja que si se satura la introducció amb la keyword, no es llegirà natural i ni a l’usuari ni a Google, li agrada. Aquest és un altre aspecte que cal cuidar, que la paraula clau estigui el més natural possible i que no sembli que s’hagi col·locat per força en l’oració. Ha de donar-li sentit, no llevar-li-ho.

► Ser un reflex resumit del tema a tractar i crear expectativa en els lectors

Una bona introducció toca de forma breu i concisa el tema que es tractarà en la resta de l’article.
Tornant a l’exemple de la solució concreta, en la introducció també pot esmentar-se breument alguns dels aspectes que es tractarà sobre la solució, o donar una breu ressenya d’aquest. L’important és que la introducció inciti al visitant a quedar-se en el lloc web, que els creï una expectativa sobre el que llegiran a continuació. Si la introducció compleix amb els punts esmentats anteriorment, felicitats, el contingut perfecte està començant a tenir forma.
Com a breu recomanació respecte a les introduccions, s’aconsella evitar en la mesura del possible col·locar enllaços o recursos externs dins de la introducció i que, sempre que sigui possible, es faci referència a un altre article dins de la web.
Per tant una bona norma és que el contingut d’un altre article del teu web tingui alguna rellevància per a l’article perfecte que estàs creant, ja que necessites tenir un link building intern ben fet si vols posicionar més de pressa.

4. No utilitzar únicament la paraula clau principal: un article perfecte necessita paraules claus derivades i sinònims

Llegir una vegada i una altra el mateix terme pot arribar a ser pesat, és justament per això que han d’aprofitar-se els sinònims en tot moment.
Ha d’evitar-se usar els mateixos termes moltes vegades seguides: per molt important que sigui el terme per al contingut, repetir-lo no farà que el contingut millori, només l’empitjorarà, evitant aconseguir un contingut perfecte.
Amb les paraules claus succeeix una cosa similar. De cara al SEO, un article necessita aprofitar al màxim la seva paraula clau. Cal recordar que no tots busquem una informació de la mateixa manera, i per a això estan les longtail o paraules claus derivades. Han d’aprofitar-se perquè d’aquesta forma s’obtingui trànsit des de diverses cerques. Si posem un exemple, dues persones poden buscar informació relacionada amb pisos, però mentre que una persona busca pisos petits, una altra persona busca pisos barats. Totes dues cerques tenen a veure amb pisos, però la forma de buscar-les i el contingut són diferents.
Un article perfecte necessita utilitzar tant la paraula clau principal com les paraules claus derivades d’aquesta. En Internet es troben moltes eines que ajuden a crear llistes de paraules claus derivades de forma automàtica. Això estalvia hores de recerca i obre un ventall de possibilitats a l’hora de redactar articles.
Com a últim consell, usar sinònims i paraules claus derivades no és alguna cosa que només pot fer-se en un paràgraf, també pot aplicar-se en els subtítols o etiquetes H2 i H3.

★ Consell: cura amb la densitat de paraules clau

No importa si es tracta de la paraula clau principal o de les paraules claus derivades, ha de cuidar-se sempre la densitat de la keyword. Què significa això?
Al fet que s’ha d’evitar sobresaturar l’article amb la paraula clau. Col·locar 30 vegades la paraula clau o derivades en un article que no arriba a les 400 paraules no el torna un article perfecte, sinó tot el contrari, el converteix en un desastre d’article. Quan Google veu que la densitat de paraula clau arriba a cert punt, automàticament considera que l’article no és tan rellevant per a l’usuari i que l’única cosa que cerca és aconseguir trànsit a través de moltes keyword i longtail.

5. Organitza el teu contingut

Aquest és un breu consell, és necessari que el contingut estigui el més organitzat possible, i per a això aprofita les etiquetes H2 i H3 per a organitzar el contingut en diferents seccions. Això sí, malgrat que cada etiqueta H2 i H3 parlin de temes diferents, tot l’article ha d’estar connectat i sobretot, ha de tenir sentit.
És a dir, l’article no pot començar amb una etiqueta H2 que parli sobre els pisos a Girona i després col·locar una etiqueta H2 parlant immediatament sobre els pisos barats sense abans fer una connexió entre tots dos subtítols. És necessari donar-li sentit i un exemple d’ordre lògic de subtítols en aquest cas podria ser el següent:
Tot sobre pisos (Títol) > Pisos a Girona (H2) > Tipus de pisos (H2) > Pisus barats (H3)
Aquest seria un exemple senzill de com connectar els pisos a Girona amb els pisos barats. Sempre ha d’haver-hi una connexió entre un subtítol i el següent, bé sigui directe o indirecte; ja que d’una altra forma l’article mancaria de sentit i no podria ser l’article perfecte.

6. Consells per al moment de redactar el contingut de l’article

Continuant amb el contingut de l’article, no només ha d’estar ben ordenat, també se li ha de donar rellevància i mostrar-li a Google que l’objectiu és el d’ajudar o informar els usuaris sobre cert tema i que el contingut li dóna valor al nínxol en el qual estàs treballant, la qual cosa el converteix important. Bàsicament, volem donar-li a Google raons perquè ens prengui en compte i ens ajudi a posicionar més de pressa.
Per a això, aquests serien alguns consells a tenir en compte a l’hora de redactar el contingut per a aconseguir un article perfecte:

●   Utilitzar dades i estadístiques

Sempre que es pugui han d’utilitzar-se dades i estadístiques que donin suport a la informació que s’està aportant. Això no solament ajudarà a aconseguir un contingut de qualitat, sinó que els usuaris confiaran més en el contingut del lloc web, guanyaràs autoritat. No és alguna cosa que hagi de fer-se obligatòriament, però li afegeix molt valor al contingut i ajuda a destacar la teva empresa o negoci dins del teu nínxol.

●     Utilitzar recursos audiovisuals

Avui dia es troba fàcilment una infinitat de recursos audiovisuals disponibles que poden utilitzar-se en articles. Agregar contingut audiovisual no només ajudarà a explicar el contingut, sinó que a més sumarà punts davant Google, ja que el veu com una cosa positiva per als usuaris: farà que entengui aquest contingut com una cosa rellevant, com alguna cosa que ha d’estar entre els primers llocs. A més, no costa res, hi ha moltes formes d’agregar tota mena de contingut audiovisual als teus articles; i encara millor, existeix You Tube disponible per a qualsevol ocasió. Aprofita-ho, i dóna-li un toc extra als teus articles.

●    Utilitzar imatges de qualitat

Les imatges que vagis a utilitzar dins del teu lloc web han de tenir la millor qualitat possible. Imatges de mala qualitat no són agradables a la vista i danyaran l’aparença del teu article i de la teva empresa.
És molt recomanable utilitzar imatges lliures de dret d’autor, ja que, si posseeixen copyright, podrien arribar a causar problemes en un futur. No sempre succeeix, però la possibilitat, el risc, està aquí. Una altra opció és la de modificar lleugerament les imatges a utilitzar, d’aquesta forma no serà tan obvi que s’han descarregat sense permís, o almenys Google no s’adonarà d’això tan fàcilment.

●    Tracta que el contingut usi un llenguatge el més amigable possible

Molts llocs d’informació utilitzen un llenguatge tècnic i molt formal, en alguns casos en tercera persona. Això està bé, sí, però en la mesura que sigui possible, és millor encara quan els parles als lectors com si es tractessin d’un amic. Això ajudarà a aconseguir punts amb la teva comunitat, de connectar amb ella, i a més farà que el teu contingut sigui més fàcil d’entendre. No tinguis por a usar expressions o tractar els temes amb un toc personal: generarà confiança als usuaris i ajudarà a enganxar-los a l’article.

●    La qualitat és més important que la quantitat

En redactar el contingut de l’article perfecte, és necessari prestar major atenció a la qualitat del contingut que a la quantitat. Amb això em refereixo específicament al fet que és millor un article curt però que tingui una excel·lent qualitat de contingut a un article de més de 2000 paraules que pràcticament no aporta res a l’usuari i que l’única cosa que fa és donar informació sense cap valor. Google aprecia més el contingut de qualitat i rellevant que els articles llargs però mancats de valor.
Això sí, els textos llargs que no aporten valor són penalitzats. Per tant, és primordial a més de centrar-nos en el nombre de paraules, centrar-nos en la qualitat. Donar prioritat a la qualitat abans que a la quantitat és la clau. Respecte a la redacció, s’aconsella ser el més natural possible i emprar l’ús de negretes i cursives al llarg del text.

●     L’extensió

Hi ha contingut de 100 paraules que pot funcionar magníficament i un altre de 3000 que també. És cert que el contingut més llarg tendeix a posicionar millor, però també és perquè sol tractar un tema en major profunditat, no perquè s’amplia artificialment. Però, com a norma general un contingut per a un article no pot tenir menys de 400 paraules. Si el contingut és essencial, ha d’oscil·lar entre les 3000 i les 5000 paraules. Però un article entre 1.200 i 1.500 paraules ja ajuda al posicionament SEO.

7. Etiquetar les imatges posiciona enormement.

És molt important per al posicionament de l’article, etiquetar correctament les imatges que l’acompanyin. Per a això el millor és ja tenir-les ben etiquetades en l’ordinador, en el núvol, o on es tinguin guardades. Seguint l’exemple d’un articulo sobre pisos, l’ideal és pujar les imatges amb l’etiqueta (per exemple) immobiliària-minihabitat-pisos-barats-agirona. Especial atenció a l’atribut ALT o text alternatiu perquè és el que els navegadors i cercadors reconeixen. Si fem una bona optimització de les imatges, podem millorar molt el SEU d’un article, atès que Google el valora molt.

Com optimitzar correctament l’atribut ALT

Jo tinc 2 regles molt simples per a optimitzar el text alternatiu de les imatges.

 • La primera és que en la imatge principal o destacada de WordPress, ha d’aparèixer la paraula clau de l’article amb la qual volem posicionar-lo.
 • La segona és per a les següents que s’insereixin i és usar paraules clau que estiguin en les capçaleres i que puguin ser buscades pels usuaris. Però aquestes segones sempre han d’estar relacionades amb el text que tenen voltant i mai posades per posar.

8. Que el contingut sempre sigui original, no plagiar altres llocs web

El contingut del blog representa a l’empresa i la millor credibilitat possible és crear contingut el més original possible. Plagiar el contingut d’altres pàgines mai és una bona opció, i en molts casos fins i tot podria portar alguna penalització. Tots els creatius consulten referents però després ha de crear-se el contingut des de 0, donar-li valor i imprimir la personalitat de l’empresa en ell; no parafrasejar altres articles o traduir els articles des d’altres idiomes, això no només no beneficia, sinó que a més pot perjudicar i portar conseqüències. Un article perfecte mai tindrà contingut plagiat. Existeixen eines gratuïtes i de pagament per a detectar plagi que asseguressin que el contingut que s’està creant sigui completament original i que no tingui oracions o paràgrafs similars als d’altres webs.

●    Incloure una estratègia de link building en els articles

El link building pot ser tan SEO off-*page com a SEU on-*page, i utilitzar-ho dins dels teus articles ajudarà a aconseguir molts beneficis. En la mesura del possible, ha d’aplicar-se una bona estratègia de link building als articles, no importa si es tracta de backlinks o d’interlinking. No és una cosa obligatòria, però sí que ajuda bastant en voler posicionar-se en els primers llocs de Google.

●    És necessària una conclusió que motivi als lectors a participar

Hi ha moltes formes de tancar un article, depèn de la forma d’escriure i del tipus de contingut que tingui la web; no obstant això, és molt recomanable que l’article acabi sempre amb una conclusió que motivi als teus lectors a participar, no importa si és compartint o comentant el teu article. En màrqueting es parla també del «call-to-action«, de convidar-los a executar una acció directament comercial.
Una bona conclusió no només és una forma de fidelitzar visitants, sinó que a més ajudarà a quedar bé davant Google, ja que aquestes interaccions li fan veure a Google que el teu contingut ha estat beneficiós per als seus usuaris.
T’interessa tenir un bon màrqueting de continguts? Contacta per a activar-ho.
Resumen
8  Consells per a crear un article perfecte per a blog corporatiu
Título del artículo
8  Consells per a crear un article perfecte per a blog corporatiu
Descripción
En una empresa, el blog corporatiu és una forma fàcil de crear continguts relacionats amb el producte o servei: l'article perfecte és el contingut més apte per a SEO i el més interessant per als seus clients o per als seus potencials clients...
Autor
Publisher Name
Montse Ferrer
Publisher Logo
Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies.     ACEPTAR