Social Media

Agència Social Media

Les xarxes socials formen part dels nous hàbits comunicatius de la nostra societat. A més, no només constitueixen una via de comunicació entre persones, sinó també un canal per a vincular un negoci amb els seus clients.
Per això, són moltes les empreses que aposten per contractar una Agència Social Media per a la gestió de les diferents xarxes socials, amb l’objectiu d’entaular diàleg amb els seus clients o promotors. Així mateix, les xarxes socials són una forma de descobrir noves necessitats per part del públic.

En què es basa una estratègia de Social Media?

Una estratègia de Social Media és aquella que inclou totes les accions dirigides a la gestió de les xarxes socials com Facebook, Twitter o Instagram.
A causa de l’alta popularitat de les xarxes socials en la nostra societat, l’estratègia Social Media o Community Management és una de les més recomanades per a generar notorietat de marca i crear una comunitat entorn d’una marca.
Així mateix, les xarxes socials constitueixen un canal comunicatiu òptim per a estrènyer vincles entre una marca i els seus usuaris. En aquest sentit, es poden dur a terme accions que contribueixin a la captació de nous clients.
I, gràcies a la publicació de continguts que generin interès, s’aconseguirà fidelitzar als clients que ja han adquirit algun producte o servei d’una marca determinada.

Beneficis d’optar per una Agència Social Media

Una Agència Social Media ajuda a interactuar de forma eficaç amb el teu públic, utilitzant totes les eines socials al nostre abast: des de les xarxes socials als mateixos blogs o la web. La comunicació d’una empresa ha d’estar alineada amb l’estratègia global de l’empresa.
Les estratègies Social Media combinen la interacció amb l’usuari i la difusió de continguts a través de la web i els mitjans de comunicació. El nostre objectiu és que la teva empresa aconsegueixi la màxima visibilitat amb la millor qualitat d’abast i repercussió.
Creiem que les estratègies de search màrqueting en les xarxes socials Facebook, Twitter Instagram Linkedin, també ajuden i sumen per a aconseguir una bona conversió gràcies a les possibilitats de segmentació. A més, mesurem el desenvolupament de l’activitat en funció dels objectius marcats per a assegurar el ROI.

Alguns dels beneficis d’optar per una estratègia de Xarxes Socials:

Generar notorietat de marca

Posseir perfils d’empresa en les diverses xarxes socials, que apuntin a la web del negoci, genera notorietat de marca. A més, és un canal òptim per a donar-se a conèixer, ja que gràcies a les comparticions dels fans, es pot arribar a un públic bastant ampli.

Fidelitzar al teu públic

Obrint un perfil en les diferents xarxes socials, obres també un canal amb el qual generar confiança amb el teu públic i fidelitzar-lo.

Millorar l’autoritat del teu web

La interacció en les xarxes socials pot atreure trànsit de qualitat al teu web, això al seu torn repercuteix a millorar l’autoritat de la pàgina i del domini. I si aquests milloren, el posicionament SEO també millorarà.

Les promocions en Xarxes Socials

Les promocions en Xarxes Socials són un format publicitari de pagament que busca objectius com l’abast o la interacció entre els usuaris.
Aquests són alguns motius pels quals les empreses cada vegada més aposten per les promocions en Xarxes Socials:
 1. Les promocions en Xarxes Socials permeten llançar campanyes publicitàries micro-segmentades, és a dir, permeten impactar al teu públic objectiu, segmentant, per exemple, per ubicació, sexe, edat, gustos i interessos…
 2. Genera visibilitat al teu negoci i promoció de la teva pàgina web.
 3. Una altra dels seus grans avantatges és la flexibilitat del format, ja que tant el contingut com els pressupostos de les promocions es poden anar modificant d’una forma molt senzilla i immediata. Per exemple, si una promoció no està funcionant, es modifica, o, si en cas contrari alguna està donant molt bons resultats, es pot incrementar el seu pressupost.
 4. En comparació amb les campanyes de màrqueting tradicionals, les promocions de xarxes socials són molt més econòmiques, i més efectives, ja que impacten a un públic objectiu, que pot estar molt ben segmentat i sobretot que té interès real en els serveis o productes d’una marca determinada.

 

El que l’Agència de Xarxes Socials Montse Ferrer pot fer per tu

Des dels inicis Montse Ferrer va realitzar una forta aposta per la gestió de xarxes socials com a estratègia de Màrqueting Digital dirigida a la consecució de resultats.
Els serveis com a Agència Mitjà social abasten el següent:

Redefineix el concepte de comunicació.

Les accions de Relacions Públiques han vist en el Social Media, el millor aliat per a parlar amb el client i enfocar un tipus de comunicació més personalitzada. Redefinim les estratègies de comunicació de la teva empresa sobre la base de les noves exigències i els nous mitjans digitals de difusió.

Construeix la teva identitat en la web

És fonamental construir una companyia amb identitat pròpia, amb elements que la identifiquin i un estil de comunicació propi que la faci diferenciar de les altres companyies. A través de les campanyes incrementaràs el valor de la teva marca, aconseguiràs audiència de qualitat i obtindràs la notorietat que cerques.

Ens comuniquem amb el teu públic

Res millor que escoltar al teu públic per a saber què és el que vol. A través de les nostres eines especialitzades, estudiem què demanden els teus potencials clients i com comunicar-se amb ells de forma efectiva. Consolidar els vincles entre empresa i públic és fonamental per a aconseguir que la teva presència en la web no passi desapercebuda.

Estratègia Social Media: Facebook

Facebook és la xarxa social més gran del món i ofereix la possibilitat d’impactar a gent amb interessos afins al teu públic objectiu, per exemple unint-te als grups que tu desitgis segons el tipus d’interessos que tinguis. Crear una pàgina d’empresa a Facebook millora la imatge de marca, a més d’aportar sensació de proximitat davant els usuaris. Per a les empreses que venen directament productes al client final (B2C), es tracta d’una de les millors vies per a millorar l’atenció al client. A través dels comentaris, es rep informació molt útil i de gran valor per a l’empresa.
Cada xarxa social té el seu propi estil de contingut, però Facebook tendeix a saltar la línia. Amb les històries de Facebook, les publicacions en viu, les imatges i els vídeos, l’estratègia de contingut de la teva marca té infinites oportunitats.
D’altra banda, crear campanyes de Facebook Ads és una alternativa a Google AdWords. Pots segmentar el públic segons les preferències dels teus clients i mesurar els resultats segons els teus objectius. Així mateix, tenir una bona presència en Facebook afavoreix al posicionament SEO en els cercadors.

Estratègia Social Media: Twitter

Twitter és una xarxa social que s’ha caracteritzat per ser la més immediata i la millor eina perquè les empreses puguin promocionar el contingut que creguin. El vídeo en directe ofereix moltes esperances per a Twitter, especialment pel que fa a les notícies, així que si la teva empresa té relació amb elles, aquest punt et beneficia. En ser una xarxa social de l’instantani, cobrir un esdeveniment, o molts, en directe, seria una estratègia molt bona per a aquest 2019. L’ideal és crear una etiqueta amb el qual els usuaris puguin fer esments sobre l’esdeveniment de la teva marca o empresa i així compartir comentaris i fins i tot fotografies. Aquests esdeveniments en directe representen noves connexions, i fins i tot el follow de clients potencials.
Els pilars de contingut són aquells grups que defineixen el tipus de contingut que compartiràs en Twitter d’acord amb la teva estratègia de màrqueting. La teva llista de pilars de contingut no ha de llegir-se com l’estructura de navegació del teu lloc web. Ha d’abastar de tres a cinc temes estratègics, que es compartiran regularment com a part del pla de contingut de Twitter. És per això que una pràctica recomanable és mantenir una bona combinació de contingut per a cadascun dels teus pilars que flueixen a través del teu perfil de Twitter corporatiu.
Les principals marques sempre tindran un lloc a Facebook per a realitzar publicitat, però la sensació és que hi ha menys espai perquè els editors de mitjans tradicionals creixin en aquesta plataforma sense haver d’invertir. Per aquesta raó, Twitter continua sent una opció atractiva, ja que és una alternativa a la publicitat sense gastar massa. Això unit al nou algorisme de Facebook en el qual la interacció ho és tot, la qual cosa farà que moltes empreses optin per publicitat) presenta una oportunitat perquè moltes empreses optin per publicitat en Twitter especialment empreses més petites, a editors amb menys recursos i en noves empreses.
També és necessari parlar dels «fils» de Twitter, una opció que combina una sèrie de tuits sobre un tòpic específic. I tot sense resultar molt invasiu, ja que el «fil» complet està ocult darrere d’un avís de «Veure més», o sigui, que s’aclapararà als teus seguidors amb massa text.

Estratègia Social Media: Instagram

Instagram pot vincular-se amb Facebook i Twitter, millorant l’impacte de les accions mitjans socials a través d’ella. Instagram és una xarxa social completament visual, que permet compartir vídeos i imatges amb els nostres seguidors. A més, l’ús d’etiquetes ens ajuda a augmentar l’abast de les publicacions, impactant al nostre públic objectiu, de manera gratuïta.
Crear campanyes de publicitat a Instagram Ads és una opció òptima si el nostre target és millennial o si la nostra empresa es troba en els sectors de moda, decoració o turisme, ja que és la xarxa més popular per a aquest segment de la població. Els anuncis poden mostrar-se en vídeo, per seqüència o a través de stories. Així mateix, el perfil d’empresa també pot vendre els seus productes directament a través de Google Shopping.
Instagram és una xarxa social que permet a les empreses de forma senzilla interactuar amb els usuaris. Instagram s’utilitza a través de xarxa mòbil, però tots els perfils tenen una versió d’escriptori. Instagram permet crear anuncis visuals que et permetran humanitzar la teva marca i arribar a noves audiències. Però, sens dubte, el punt fort d’Instagram és la geolocalització. Recomanem que cada foto que es pugi, vagi acompanyada de la seva ubicació. Així, l’empresa sortirà en el mapa de fotos i augmentarà la seva visibilitat. En Instagram podem crear imatge de marca mostrant novetats de l’empresa, productes i serveis, aconseguir més engagement augmentant les interaccions amb el públic objectiu, potenciar els productes més rellevants del negoci, augmentar el coneixement cap al teu lloc web, connectar amb influencers i compartir les novetats i fites de la teva empresa. Aquests continguts ens guiaran en la creació de l’estratègia, i a mesura que anem avançant en el procés, podrem categoritzar-los en objectius primaris i secundaris i prioritzar l’estratègia per aquells que aportin més valor.
Els hashtags són el punt fort, ja que els usuaris poden compartir les seves experiències a través dels hashtags de les marques. A Instagram podem monitorar les etiquetes més rellevants per a la marca i agrupar-los segons el contingut.
Aconsellem
 • Geolocalitzar les fotos. D’aquesta manera, un major nombre d’usuaris descobrirà el contingut.
 • Seguir a comptes relacionats amb l’empresa i a possibles influencers.
 • Optimitzar la biografia i enllaç, per a dirigir el trànsit a la part de la web que més interessi a cada moment.
 • Monitorar els hashtags. Un exemple pràctic, si la teva organització està realitzant un esdeveniment amb una etiqueta determinada, és interessant conèixer que estan dient els assistents sobre aquest.
 • Utilitza Instagram Stories. Mostrar el dia a dia del teu negoci pot ser d’interès dels teus seguidors i permetrà obtenir un major engagement i contacte amb els teus clients. A més, és una forma d’humanitzar la teva marca.
 • Utilitza Facebook per a potenciar Instagram. Moltes empreses posseeixen un major nombre de seguidors a Facebook: agrega el teu perfil d’Instagram en el teu compte de Facebook per a obtenir una major visibilitat.
  .

Estratègia Social Media: Linkedin

LinkedIn és una xarxa social dirigida a empreses i professionals. Cada perfil mostra l’experiència laboral i les habilitats dels usuaris. Si ets una empresa B2B (‘business to business‘, aquelles els clients de les quals són altres empreses i no consumidors particulars), LinkedIn pot ser la xarxa social on millor captis l’atenció i fidelitzis al teu públic objectiu diferenciat per sectors.
Compartir en LinkedIn productes de la web, entrades del nostre blog o actualitzacions en general està bé si no ens dediquem a això exclusivament. Cal entendre LinkedIn com un lloc per al compromís i la construcció de connexions. I per a crear bones connexions la pàgina ha d’estar ben construïda. És primordial la imatge, allò que el nostre potencial client veu després del primer parpelleig. La descripció de la companyia, i la dels seus empleats en cadascun dels seus perfils també ha d’estar cuidada. És per això que les primeres 2 o 3 línies haurien d’anar directament al gra per a qui ens llegeixi faci clic a «veure més».

Aprofita les pàgines producte

Potència alguns dels teus productes més importants creant una pàgina únicament per a ells. Això et permet ampliar la presència de la teva pàgina d’empresa a un altre tipus d’aspectes sense deixar d’oferir les mateixes funcionalitats que les mateixes pàgines d’empresa. Aquestes pàgines pretenen captivar un públic específic interessat en un tema en concret, la qual cosa pot ajudar-nos a una millor segmentació (cert tipus de públic pot no estar interessat en tota la marca però sí en algun producte, servei o tema en concret).

Fomentar relacions

És la base principal de LinkedIn. És un brou de cultiu per a la consciència de marca, però això només és possible si s’aplica una bona estratègia dins d’aquesta plataforma.

Màrqueting de contingut

És una molt bona plataforma per a potenciar accions de màrqueting de contingut: llibres electrònics, whitepapers, butlletins, estudis i informes.
Així mateix, les campanyes pagades de LinkedIn Ads permeten fer publicitat impactant a un públic objectiu prèviament definit. Trobem l’opció de realitzar anuncis dinàmics, display o inmail patrocinats. És a dir, missatges que arriben directament a la safata d’entrada dels usuaris.

 

Estratègia Social Media: TripAdvisor

TripAdvisor és una plataforma dirigida a les empreses que presten serveis per a hotels, restaurants i oci. El contingut es comparteix de manera experiencial, per la qual cosa la interacció entre els usuaris permeten augmentar la visibilitat del negoci i anunciar l’empresa de manera professional. Es tracta d’un portal de viatges utilitzat a escala mundial, amb al voltant de 500 milions de visitants únics al mes (2019). A més, el temps de permanència en la web supera el d’altres xarxes socials, la qual cosa denota la gran confiança dels usuaris cap als continguts compartits.
Els restaurants i hotels poden crear anuncis en TripAdvisor a través d’una plataforma que genera trànsit cap al perfil, en format de cost per clic.
A mitjan 2018 va modificar l’algorisme que determina per què un hotel ha de pujar o baixar posicions en els llistats que ofereix. I els nous paràmetres no només premien les crítiques positives sinó també les actualitzacions i els comentaris històrics. El nou algorisme es regeix per tres paràmetres: quantitat, qualitat i actualització dels comentaris. El seu sistema de qualificacions de cinc bombolles, influencien en el rànquing general. La importància d’aquest sistema és que es converteix en el principal paràmetre per a molts usuaris: prefereixen donar un cop de vista a la qualificació global, i si després hi ha interès, llegeixen els comentaris.
Quant a l’actualització, l’algorisme posiciona millor les opinions positives que van arribar en els últims mesos. Si no hi ha comentaris nous després de diverses setmanes, el sistema entén que l’hotel té poca activitat i li condemna a descendir diversos graons.
A més de la qualitat dels comentaris, la tecnològica analitza quantes persones aporten les seves opinions. De poc serveix que un hotel tingui crítiques de cinc bombolles i abundants en paraules positives si el seu número és petit.
Aquestes mesures es van implementar per a evitar els paranys d’alguns hotels i restaurants, que pagaven o premiaven als seus clients per tenir comentaris ràpids i positius per a impulsar l’establiment sobre els seus comentaris.
Per a poder pujar en els llistats de Tripadvisor, és obvi que l’hotel o restaurant ha d’impressionar positivament a l’usuari. Per això els experts aconsellen centrar-se en l’experiència del client, aconseguir que estigui còmode i respondre a totes les seves demandes. En cas de crítiques negatives, l’administrador del compte ha d’estar atent per a donar una ràpida resposta, però també observar certes conductes com comentem en l’apartat Reputació On Line.

Estratègia Social Media: Google Maps

El nivell de recursos destinats per part de les empreses al món online està en funció de les necessitats de cadascuna d’elles, i sovint el plantejament més gran és si s’ha d’invertir en estratègies de posicionament SEO i SEM. Però hi ha un factor comú: Posicionar a Google Maps la nostra empresa.
Per això, si disposes d’un negoci a peu de carrer, és vital que aparegui ben posicionat en els resultats de cerca a Google Maps. Avui dia és l’eina més utilitzada per a localitzar establiments, trobar informació i obtenir valoracions sobre qualsevol botiga física. Com el nombre de cerques de negocis locals continua augmentant, especialment a través de dispositius mòbils, és molt important saber com funciona el posicionament en Google.
Alguns factors que influeixen en el posicionament en Google Maps d’un negoci local són:
 • l’antiguitat
 • les valoracions i ressenyes
 • les publicacions,
 • i la competència.
Per això és molt important que totes les dades incloses (descripció del negoci, ubicació, paraules clau, etc.) siguin els més concrets possibles. D’això pot dependre en gran manera aparèixer ben posicionats a Google Maps en els resultats de clients objectius o potencials.
La inclusió de fotografies o vídeos que complementin la informació, també ajuden el posicionament del nostre negoci local, ja que el contingut audiovisual continua sent especialment demandat. Finalment, recordar de nou que les valoracions i ressenyes ajuden especialment el posicionament de la nostra empresa en Google Maps i en general, la gran majoria de serveis oferts per Google.
Si el que desitges és una Agència Social Media que porti les teves xarxes socials contacta amb Montse Ferrer
Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies.     ACEPTAR