Una de les més senzilles maneres de contribuir a l’interès turístic d’una zona o municipi, és georeferenciant-la a la Wikipedia perquè els seus articles geoposicionats, es troben lligats (enllaçats) amb Google Maps. D’aquesta manera, Google Maps ens mostra l’estat de socialització d’una destinació: la mesura de la implicació dels seus habitants i també la dels seus turistes, com a visitants del mateix.
Si a Google Maps s’activa la capa Viquipèdia, es comprova fins a quin punt una destinació suscita un més o menys elevat grau de vinculació pel seu interès a difondre-ho, així com el seu estat de socialització, i com més o menys viu és el sentiment de pertinença que provoca o que es troba arrelat. Si per exemple, escollim entre Roma versus Girona, una vegada activada la capa Wikipedia en l’idioma en què estiguis consultant, s’observen clares diferències:
Google Maps Girona – Articles geoposicionats a la Viquipèdia
Google Maps no és només un mapa de consulta de rutes. Posseeix fins a onze capes més d’informació addicional al mateix, capes que segons la quantitat d’informació digital que posseeix aquesta destinació es troben o totes o part d’elles, activades.
Cadascuna d’elles, ha de ser activada manualment per accedir a aquesta informació, i de les onze possibilitats, la quarta capa és la Wikipedia. A Google Maps pot explorar-se una zona en funció dels articles geoposicionats (georeferenciats) de Viquipèdia i en funció de l’idioma en què es consulti Google Maps.